NIEUWS EN ACTUALITEITEN Berichtgeving van BouwAdviesNL

Bezonningsstudie Appartementengebouw

Bezonningsstudie Appartementengebouw
Een veel voorkomend onderdeel is het overtuigen van omwonenden als het gaat om schaduwvorming door nieuwbouw of verbouw van een appartementengebouw middels een bezonningsstudie appartementengebouw. Al in een vroeg stadium is het belangrijk om te weten of de bebouwde omgeving van de nieuwbouw van de appartementen hinder kan ondervinden voor de omgeving. Een zonnestudie kan uitkomst bieden om inzicht te krijgen in de beschaduwing van het nieuwbouwplan.

Schaduwberekening planstudie
Een schaduwberekening of bezonningsstudie worden steeds vaker gebruikt om een planstudie van nieuw te bouwen woningen, appartementen of gebouwen te ondersteunen. Ook bij een uitbreiding van een woning worden schaduwberekeningen opgesteld om de nieuwe situatie goed in beeld te krijgen. Dankzij een bezonningstudie of schaduwberekening is nauwkeurig te zien hoe de schaduwval zal zijn in de nieuwe situatie.

Een bezonningsonderzoek, bezonningsstuddie of zonnestudie kan relevant voor u zijn als u in een vroeg stadium wilt weten wat de effecten zijn van de verbouw- of nieuwbouwplannen op de bezonning voor omwonenden.

Bezonningsstudie jaargetij
Van elk jaargetij wordt een bezonningsstudie, schaduwberekening met 6 tijdstippen opgesteld:
Datum: 21 maart, 21 juni, 21 september, 21 december;
Tijden: 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 en 19.00 uur.

Aanvullende informatie over onze diensten kunt u vinden op de website http://www.bouwadviesnl.nl/artist-impressions

Comments (0)

    Add a Comment